Part II

Det gick inte riktigt att toppa första Baksmällan, men del II hade sina stunder. Jag skrattade ordentligt på ett eller två ställen, men om man jämför så skrattade jag så igenom hela ettan. Filmen får helt okey betyg från mig. Den var rolig, men den hade varit roligare om man inte hade sett ettan innan då konceptet var detsamma. Jag tycker dock fortfarande att den är sevärd, helt klart!


I run to prevent the fall

Men hur skön?!


Evergrey - Wrong


The Hangover

Nu ska jag tvätta lite kläder osv och förbereda inför Alanya på lördag. Askmoln? Island? ("What island?", haha) Ingenting vi bryr oss om. Flyga ska vi. Punkt slut. 

Detta ska jag antagligen greja med fram tills ikväll, sen det blir biomys. Baksmällan del II är bokad och jag har höga förväntningar. Jag hoppas i alla fall att den är åtminstone lika bra som ettan är. Fy vilken jävla rolig film det är! Så vi hoppas på en kul kväll tonight. Trailern ser lovande ut:


Baksmällan del II


Gesäll - all done!

Nu är gesällen helt klar och jag har äntligen fått mitt skriftliga bevis! Jag har alltså officiellt klarat gesällen! YAY!

Jag och Emelie gjorde om den klassiska herrklippningen med finish idag på Virveln i Arvika, där Fredrik som är examinator jobbar. Det var bara att bevisa igen att man vet hur en gradering ser ut och resultatet blev riktigt bra. Jag fick ett VG även på denna, nice! Synd bara att jag hade ett litet slarvfel, annars hade det ju varit MVG på klippningen. Det hade ju varit kul to throw in his face, haha. Stort tack till bästa modellen ever som gjorde detta enkelt för mig!
Just another monday

Segare-än-segast-jess sitter nu här i sängen och skriver efter ca 5 avsnitt av True Blood. Kunde liksom inte sluta titta när jag väl börjat. Tror dock att jag fick se om slutet på avsnitt 7 ca 10ggr då jag hela tiden somnade. Detta har nu resulterat i att jag är rätt så pigg nu när jag borde sova.

Det känns att slutet börjar närma sig. Skolslutet alltså och på lördag drar vi till Alanya!! Om inte fucking Island får för sig att blåsa askmoln över Norge eller något annat land på vägen ner till Turkiet. Jag börjar bli lite trött på Islands vulkanjävlar nu faktiskt.

Igår när jag insåg att gesällen var över tänkte jag "Åh, vad skönt! Jag behöver aldrig mer rulla en permanent på docka!". Trodde jag. Hade glömt bort att jag inte hade gjort permanentprovet i skolan än, haha. Men det fixade jag idag och fick också bra betyg. Skönt! Nu har jag bara dom satans fönvågorna kvar och ev. en färg. Behöver bara få tag på en modell med grå utväxt, helst mörkhårig annars, vilket inte är helt lätt. Så om ni vet någon, säg gärna till!

Yeye, imorgon blir det "utflykt" till dalsland med klassen och Pia. Har absolut ingen aning om vad det är vi ska göra där så det återstår att se. Jag hoppas i alla fall att vi kommer hem innan 18.00. Jag måste åka och fixa ett nytt pass då mamma insåg att det har gått ut. Bra där. Får väl antagligen köra på ett tillfälligt eftersom jag inte lär hinna få ett riktigt tills på lördag.

Nej, nu ska jag köra ett avsnitt av True Blood säsong 2 och försöka sova. Godnatt peeps!Gesällen

Då var dagen som man har gått och haft ångest för i månader äntligen avklarad! Dagen då man försöker ta sitt "frisör-körkort", haha. Tänkte berätta lite om hur det gick för oss ;) 

Dagen började så tidigt som 08.00 och jag var faktiskt där långt innan för en gångs skull, sedan har den bara rullat på och jag har precis kommit hem. Och vet ni vad? Jag har klarat gesällen! Bortsett från en sak:

Det enda som återstår är att jag ska åka till Virveln i Arvika till veckan och göra om en finishmodell. Eftersom vi i klassen har lärt oss en viss sak i skolan och fått det godkänt på gesäll-kursen så körde vi på samma sak även idag. Problemet var bara att om man gjorde detta blev klippningen Ej Bedömningsbar eftersom den inte längre uppfyllde kraven till "Klassisk herr". Dom bedömde samma klippning som en "Fri herr" och då var det VG, så det hela hängde bara på en missuppfattning. Drygt, men till veckan har jag och Emelie skriftligt bevis på att vi har tagit gesällen. HUR NICE SOM HELST! Jag får räkna mina timmar under sommaren och får den högre lönen. Good shit!

Men ett extra stort grattis ska Susanna ha, som faktiskt hade gjort rätt på sin finishmodell trots missförståndet, som därmed var den enda som har fått gesällen skriftligt idag! Så himla duktig! Alla 10 tjejer från klassen har varit superduktiga och borde vara stolta över sig själva. Dom som missade gjorde det på högst två moment, vilket är bra gjort. Ingen behövde göra om hela. HVFR3 är en oslagbart bra klass! ♥

Nu är jag tröttare än tröttast och ni skulle bara veta vad övertrött-jess kan skratta åt i sånahär lägen. Hjälp. Emelie var så hejdlöst rolig idag, eller så var det jag som var helt vrickad efter all stress, haha. Jag tänker mysa ner mig under täcket just precis in this moment och njuta av några avsnitt True Blood. Det är jag värd. Jag är även värd en Cherry Coke. Så det får det bli!Dagens schema, det rullade på rätt bra!


Grattis Amse 20 år!

DÅ:


Hela två år sedan bilden togs, på den gamla goda tiden,
då Amse fortfarande var tonåring ;) Nybliven artonåring rättare sagt!

NU:


Snyggare än någonsin!

GRATTIS OCH VÄLKOMMEN TILL VUXEN-ÅLDER AMSEBJÖRN! ♥


Minisnus, hur söt?!

img_6112 (MMS)

Minisnus, hur söt?!


Inspired Hårvisning

Imorgon lämnas det allra sista med projektarbetet in för betygsättning. Nu är det hela över på riktigt.

Jävligt härligt att vara klar men det känns ändå jävligt konstigt. Hur kunde allt arbete från aug -10 till maj -11 bli ett resultat på bara 30 min?! Sjukt kul har vi i alla fall haft och det har varit en stor erfarenhet. Kan lätt säga att jag är stolt. Stolt över oss 3 idioter som lyckades få ihop alla våra galna idéer till något som funkade, stolt över alla underbara modeller och alla som vi samarbetat med på vägen hit. 

Detta var helt klart bästa skolarbetet någonsin och ett minne för livet! Det blir mer visningar i framtiden för min del, det känner jag. Sånt här brinner jag för! ♥

Fler bilder hittar ni på FB:
Projektarbete - Inspired Hårvisning


Dagen D

img_1744 (MMS)

Härligt schema? På söndag gäller det. Gesällen it is!


Every saint has a past and every sinner ha...

img_7230 (MMS)

Every saint has a past and every sinner has a future   ♥


Blogg.se har krånglat

img_2275 (MMS)

Blogg.se har krånglat några dagar nu så det har varit omöjligt att få upp blogginläggen, men det har ju egentligen inte gjort något eftersom jag har haft fullt upp med plugg och att spendera lite time i solen. Att sitta inne känns ganska lågprioriterat när vädret är så underbart! Men jag ska ändå försöka uppdatera bloggen så gott jag kan, för det händer mycket nu i maj ;) Det börjar dra ihop sig nu! Alanya är inte långt bort! Tänker njuta som fan av de sista veckorna i skolan nu, för snart är det bye bye la-la-land och hej hej verklighet. Haha, underbart!


Jag har också gjort kokbokBara så ni vet så har Per Morberg också gjort kokbok
HAHA, bästa reklamfilmen ever!


Humor!


Wish u where here

img_2794 (MMS)


Nattupdate

Haha, OM jag hade rätt! Grey's Anatomy idag var riktigt jävla bra och självklart höll jag på att grina ihjäl mig. Det var sorgligt men ändå bra, det slutade bra. Åh, love.

Nu ska jag försöka ropa hit JB, för nu vill jag sova. Imorgon är det heldag i salongen som gäller och därefter ska jag antagligen till Sof för att klippa hennes mor och hennes bror. Stackars lilla fisen ligger och är sjuk som aldrig förr..

Sätter på This war is ours och myser ner mig under täcket. Natti!

Stuck with music

Just nu har jag fastnat framför spotify i ett endless låtlyssnande. Ni vet när man går från låt till låt, lägger till och går vidare mellan artister och andras spellistor. Sjukt underbart program alltså, fattar inte riktigt hur man klarade sig innan?

Jag är egentligen mitt i ett städprojekt, vilket är väldigt behövligt, så jag borde lyfta på rumpan och sätta igång igen. Har även hunnit med lite klippningar och massa plugg idag. Känner mig lite nöjd, även fast det är mycket kvar att göra. Jag måste även checka in Grey's Anatomy som vi har satt på inspelning, såg på FB att det tydligen var bästa avsnittet på länge och det lär bara betyda en sak: TÅRAR! Underbar serie förövrigt.

Livet är stress, stress, stress btw. But who cares, det är 24 dagar kvar till Alanya!


Känner mig ungefär såhär?


Om sanningen ska fram..

..så kommer denna låt spelas sönder i sommar. Inte helt otippat eftersom den är hur skön som helst! Gilla!


Eric Amarillo - Om sanningen ska fram


We will conquer them all


Escape the fate - This war is ours


Bäst på twitter!

img_8059 (MMS)

Haha, bäst på twitter just nu!


Kortfest-modell fixad!

img_0796 (MMS)

Idag provade jag att göra en kort festfrisyr på vår mentor Brippen inför gesällen. Det slutade med att jag kommer göra denna frisyr, fast mer välarbetad, med henne som modell. Nu känns det som om jag ligger i fas igen när det gäller gesällen. Nu är det bara permanenten som behöver rullas till perfektion! Men innan jag gör något annat ska jag plugga på mina 90 frågor inför slutprovet imorgon. Wish me luck!


Studentångest?

Insåg nyss att hittills har jag lagt över 7000kr totalt på allt som hör till studenten, helt själv! Dessutom är jag inte klar än! Jag har fortfarande endel utgifter som jag vet att jag kommer behöva räkna med. Ångesten börjar krypa sig på, helt klart.. Fyfan. Det är tur att man har fått jobb efter skolan i alla fall!

Och inte nog med det.. Nu är det dags att börja oroa sig för slutprov, inlämningar och nationella också. Känner att maj månad är flera veckor för kort och att tiden kommer susa förbi framöver, sen kommer jag stå där dagen efter studenten och tänka: "Vad fan hände?!"

Jaja. Nu tänker jag ta allt som det kommer och hoppas på det bästa. Skriver ett litet kom-ihåg till mig själv här också: Glöm för helvete inte att stressa ner lite då och då och njuta av den absolut sista månaden i gymnasiet!

Det är tur att jag börjar 11.50 imorgon. Mjukstart gillas.GODNATT MED ER PEEPS, ÖNSKAR ÅNGEST-JESS!


Fyllans 5 steg:

OERHÖRT KLOCKRENT!

Steg 1 - Intelligens
Det är nu du blir expert inom alla områden. Du vet allt och delar gärna med dig till alla som vill lyssna. Vid det här stadiet har du alltid rätt. Självklart har personen du pratar med alltid fel. Du talar i timmar för att bevisa att den andre har helt fel och du rätt. Då båda förmodligen inte har en aning om vad de pratar om kan det vara väldigt underhållande för en utomstående person att lyssna på konversationen.


Steg 2 - Skönhet
Det är nu du är övertygad om att du är den snyggaste personen i hela rummet och att alla spanar in dig. Du börja blinka flörtigt åt totala främlingar och frågar sedan om de vill dansa eftersom de spanat in dig hela kvällen. Du står i centrum och alla blickar är riktade mot dig eftersom du är det vackraste som vandrat på jorden. Kom ihåg att du fortfarande är smart. Det blir inga problem att få personerna i fråga att beundra dig för dina kunskaper om allt mellan himmel och jord.

Steg 3 - Rikedom
Det är nu du plötsligt blir den rikaste personen på jorden. Du kan bjuda laget runt och sätta drinkarna på din nota eftersom du har en armerad skåpbil full med pengar parkerad utanför baren. Du kan även börja spela när du nått den här nivån. Eftersom du fortfarande vet allt kommer du garanterat att vinna. Du behöver som sagt inte oroa dig över hur mycket du spelar för eftersom du har alla pengar i världen. Självklart börjar du köpa drinkar åt dina vänner som beundrar dig för att du är den smartaste, snyggaste och rikaste snubben på jorden.


Steg 4 - Skottsäker
Du kan nu välja ut folk att bråka med. Speciellt sådana som du spelat om pengar med, eftersom du inte kan bli skadad av någonting. Vid det här laget kan du gå fram till skönheten som spanat in dig hela kvällen eftersom du är så snygg och utmana hennes pojkvän i någon form av intelligensduell. Eftersom du är så smart och rik kan du satsa stora pengar då det inte är några problem att vinna. Då snubben förmodligen blir förbannad är det inga problem att vinna ett eventuellt bråk heller.


Steg 5 - Osynlighet
Det här är sista steget i en fylla. Vid det här laget kan du göra allt du känner för eftersom ingen kan se dig. Du kan ställa dig och dansa på bord, strippa ner till underkläderna för att imponera på människorna som beundrat dig hela kvällen eftersom alla andra inte kan se dig. Du är nu även osynlig för personerna du bråkat med tidigare under kvällen. Du kan gå rakt över gatorna och sjunga högt och ljudligt (eftersom du vet att du sjunger som en ängel) och ingen skulle bry sig eftersom de inte kan se dig. Alla dina sociala hämningar är borta. Du kan göra allt du vill eftersom ingen kommer att få veta. Och framför allt, inte komma ihåg!


Mysmode

Jag sov lääänge idag, dels för att jag hoppade i säng lite väl sent (eller tidigt, beror på hur man ser det) och dels för att det var rätt så mysigt. Men sen blev man störd av ett telefonsamtal från kära mor och det var bara att hoppa upp.

Det kom några från Skoghall och tittade på Lasses bil förut, den vita lilla pärlan som varit i mina ägor ett bra tag nu. Besöket resulterade i en direktaffär och vi är numera en bil fattigare och 20 lakan rikare. Så nu är det bara att hoppas på att mamma fixar till min kära v40, annars kommer jag att vara helt handikappad!

Min helg har varit riktigt mysig. Jag har bara tagit det lugnt och ägnat tid till saker som jag haft lust med. Sjukan börjar bli bättre och bättre, det är väl mest hostan som är ihållig, så jag fortsätter att befinna mig i mys-mode tills jag känner mig helt återställd. Ikväll blir det soffhäng-deluxe och BB såklart.

PUSS!


Valborgsnatt

GODMORGON PEOPLE!

Jag kom hem från stan för ett litet tag sedan, där jag spenderade Valborgs senare timmar. Kvällen skulle ha spenderats med Sofie men hon har även hon blivit sjuk och när febern närmar sig 40, ja, då stannar man hemma. Så jag fick göra om lite i planerna och då hamnade jag hos Sussi och Patricia. Det blev grillat, filmmys och skitsnack m.m. Det krävs egentligen inte så mycket mer än så. Perfekt kväll. Vinet var det enda som fattades, men det fick jag skippa eftersom jag tog bilen in. Men vin kan man dricka vid fler tillfällen ;)

Imorgon är sista dagen på lovet och på måndag börjar allvaret igen. Usch, jag är inte redo. Vill gärna ha en till lov-vecka om jag får? Hatar att mitt lov gick till att ligga sjuk, men jag antar att det var resultatet av flera veckors stress m.m. Nu hoppas jag att schemat ser lugnare ut framöver..

Nu tänkte jag ta bort lite smink och sen krypa ner i min underbara svart-lila-bäddade säng. Myslistan är på som vanligt. Checka in den HÄR! Vrid ner volymen så att den är sådär perfekt, sen dröjer det inte förrän Mr.Blund, John Blund hälsar på. Försökte mig på ett James Bond-skämt där för er som inte fattade. Torr.

P.S. Idag är det bara 28 dagar kvar till Alanya! Studentresa á la 2011! Mentalt är jag redan där! D.S.


RSS 2.0